Rybí kotlík

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g rybí filety (treska, halibut a podobně)
1/2 svazku jarní cibulky
100 g rajčat
80 g smetany na vaření
1/2 zelené papriky
1/2 žluté papriky
1 kávová lžička sladké papriky
mletý černý pepř
1 stroužek česneku
sůl
olivový olej
čerstvá bazalka
1 limetka

Postup přípravy receptu

  1. Do šťávy z limetek nastrouháme česnek a promícháme. Následně do ní naložíme rybí filetu, osolíme a opepříme.

  2. V hlubší pánvi orestujeme na oleji najemno nakrájenou bílou část cibulky. Přidáme kousky zelené a žluté papriky, jemně posypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Pak přidáme nakrájená rajčata a zelenou část cibulky. Krátce podusíme.

  3. Jakmile paprika změkne, odebereme z pánve půlku zeleninové směsi. Na zbytek zeleniny rozložíme filety a pokryjeme je druhou části zeleniny. Zalijeme smetanou a zvolna dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Velmi opatrně promícháváme, abyste kousky neporušili.

  4. Hotový pokrm podle chuti osolte a posypte čerstvou bazalkou. Můžeme podávat s celozrnným pečivem nebo rýží. Vhodné jako oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!