Malinové řezy s jogurtem a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g malin
Těsto:
6 vajec
180 g cukru
2 vanilkové cukry
125 ml minerálky
125 ml oleje
200 g hladké mouky
200 g čokolády na vaření
200 g vlašských ořechů
1 kypřící prášek do pečiva
Krém:
10 plátků želatiny
750 ml zakysané smetany
500 ml bílého jogurtu
150 g moučkového cukru
500 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Šlehačem vyšleháme do hladké pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a minerálku. Po lžičkách vmícháme olej.

  2. V jiné nádobě smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, nastrouhanou čokoládu a nahrubo nasekané ořechy. Tuto směs vmícháme do vaječné pěny.

  3. Těsto nalejeme do plechu vyloženého pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 35 minut.

  4. Necháme vychladnout. Krém: Želatinu si dáme nabobtnat do studené vody.

  5. Šlehačem ušleháme zakysanou smetanu, jogurt a cukr.

  6. Želatinu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a přimícháme jí k předchozí směsi.

  7. Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně ji do směsi přimícháme.

  8. Na vychladlé těsto naneseme část krému, poklademe ho částí očištěných malin a opět naneseme krém.

  9. Dozdobíme zbytkem malin.

  10. Dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!