Rybí hranolky z tresky

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 400 g filetů tresky bez kůže
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2-3 stroužky česneku, dle velikosti
1 lžíce citronové šťávy
citronová kůra dle chuti, není nutná
pepř mletý
sůl
1 lžíce oleje + na smažení
30 g solamylu, plnější lžíce
30 g polohrubé mouky, plnější lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru, česneku, citronové šťávy a oleje alespoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc. Během marinování občas promícháme.

  2. Po odležení hranolky osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a obalíme ve směsi polohrubé mouky a solamylu.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji nebo na másle s olejem dozlatova a odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk.

  4. Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem, ledovým salátem ochuceným zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s troškou jemně strouhaného zázvoru, česneku a solí. Kdo chce, může hranolky před konzumací mírně pokapat citronovou šťávou.

  5. Jestliže máme rádi vůni citronové kůry, můžeme do olejové kašičky ze zázvoru a česneku, přidat trošku čerstvé, jemně nastrouhané kůry z očištěného citronu, která pikantní chuť ještě osvěží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!