Hovězí dušené na červeném víně se žampiony

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězí maso
400 g žampióny nakrájane na plátky
250 ml červene víno
1 litr hovězí vývar
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvé šalvěje
2 cibule nakrajana na hrubo
menší 2 stroužky česneku
100 g slanina anglická
4 lžíice olej rostlinný
1 lžicka máslo

Postup přípravy receptu

  1. Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.

  2. Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak dame oprazit na olej a prelozime na velku panvicu a pridame zatiahute maso. Pridal som pohar dobreho cerveneho vina. Mne sa nechcel vyrabat vyvar z kosti a ani davat kocku co je tiez dakedy dobra nahrada ale som podlieval kupenym kvalitnym vyvarom. Pridal som cerstvu salviu a dali dusit na nizkom plameni zakryte a podlievali az do makka cca 2 hodiny. Mne chuti viac pomaly dusene lepsie (prejde chutami)ako z kuchty za chvilu hotove.

  3. Hotove maso sme vybrali prelozili do zakrytej misky na teple miesto. Pridali sme lyzicu masla do omacky a pridali na platky nakrajane hryby. Dusili este asi tak 15 minut do makka. Servirovali s takou menej znamou pastou Cavatelli ktora je robena z krupice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!