Rybí filé na cuketách

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g rybí filety (pangasius, treska, mořská štika, halibut..)
500 g cukety
100 g červené papriky (nebo mražené směsi na lečo – paprika, cibule, rajče)
1 malá lžička rostlinného oleje na vymazání
Bylinkové koření na ryby
nebo jednotlivé bylinky:
rozmarýn
majoránka
oregano
kmín
římský kmín
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filet opláchneme pod tekoucí vodou, zapékací misku zlehka vytřeme olejem.

  2. Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky, papriku také nakrájíme na proužky nebo použijeme trochu mražené směsi na lečo.

  3. Misku vyskládáme plátky cuket, které v průběhu proložíme paprikou nebo mraženou zeleninou. Zeleninu zlehka posypeme částí bylinek nebo koření. Na zeleninu rozložíme filety, posypeme kořením na ryby, přikryjeme víkem a dáme zapéct cca na 30 minut do předehřáté trouby.

  4. V udržovacím režimu lze cukety a zeleninu proložit ještě vrstvou uvařených oloupaných brambor nebo vařenou rýží natural, a takto zapéct společně;nebo k hotovému jídlu přidáme celozrnné pečivo či brambory.

  5. Vhodné jako občasná obměna snídaně, pohoštění či k odpolední svačině, v rozumném množství. 


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!