Rybářova podkova s kaší

Recepty, Ryby

Suroviny

kapr
Na marinádu:
1 pl medu
2 pl olivového oleje
1 kl tymiánu
1/2 kl chilli
šťáva z 1/2 limetky
pepř
sůl
hladká mouka na obalení
olej na smažení
Na kaši:
600 g brambor
3 ks mrkve
1/2 celeru (střední)
3 stroužky česneku
250 ml mléka
1 pl másla
sůl
voda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kapra si den předem opereme, zbavíme kůže, nakrájíme na porce.

  2. Na marinádu si vše smícháme. Marinádou potřeme porce kapra, které naskládáme na sebe a necháme v lednici do druhého dne.

  3. Porce kapra obalíme v mouce a smažíme na oleji do zlatova. Každou stranu asi 5 minut.

  4. Na kaši si očistíme brambory, mrkev a celer, nakrájíme na kostky, brambory na větší a celer s mrví na menší, dáme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme do měka. Vodu slejeme, brambory, mrkev a celer rozmačkáme, přidáme horké mléko, máslo, utřený česnek a vše zamícháme.

  5. Kapra podáváme s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!