Rybářova podkova s kaší
Recepty, RybySuroviny
- kapr
- Na marinádu:
- 1 pl medu
- 2 pl olivového oleje
- 1 kl tymiánu
- 1/2 kl chilli
- šťáva z 1/2 limetky
- pepř
- sůl
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- Na kaši:
- 600 g brambor
- 3 ks mrkve
- 1/2 celeru (střední)
- 3 stroužky česneku
- 250 ml mléka
- 1 pl másla
- sůl
- voda na vaření
Postup Rybářova podkova s kaší
Postup přípravy receptu
-
Kapra si den předem opereme, zbavíme kůže, nakrájíme na porce.
Na marinádu si vše smícháme. Marinádou potřeme porce kapra, které naskládáme na sebe a necháme v lednici do druhého dne.
Porce kapra obalíme v mouce a smažíme na oleji do zlatova. Každou stranu asi 5 minut.
Na kaši si očistíme brambory, mrkev a celer, nakrájíme na kostky, brambory na větší a celer s mrví na menší, dáme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme do měka. Vodu slejeme, brambory, mrkev a celer rozmačkáme, přidáme horké mléko, máslo, utřený česnek a vše zamícháme.
Kapra podáváme s kaší.