Rybářova improvizace

Recepty, Ryby

Suroviny

porce kapra
citrónová šťáva
máslo
stroužky česneku podle porcí (1 porce = 2 česneky)
sůl
citronový pepř
hrubá mouka
sušená petrželka na obalení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené porce kapra pokapeme citronem a osolíme. Připravíme si do mističky dobře prolisovaný česnek a kapkou oleje. Touto směsí poctivě kapra potřeme a necháme v chladu asi dvě hodiny odležet.

  2. Pak ho obalíme v hrubé mouce, do níž jsme přidali špetku citrónového pepře a polévkovou lžíci petrželky. Opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.

  3. Pečeného kapra podáváme s plátkem másla, pokapaného citrónovou šťávou. Protože smažené porce jsou dosti mastné, jako přílohu doporučuji plátky brambor, pečené nasucho v troubě, posypané solí a různými kořeními.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!