Rybářova improvizace
Recepty, RybySuroviny
- porce kapra
- citrónová šťáva
- máslo
- stroužky česneku podle porcí (1 porce = 2 česneky)
- sůl
- citronový pepř
- hrubá mouka
- sušená petrželka na obalení
- olej
Postup Rybářova improvizace
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené porce kapra pokapeme citronem a osolíme. Připravíme si do mističky dobře prolisovaný česnek a kapkou oleje. Touto směsí poctivě kapra potřeme a necháme v chladu asi dvě hodiny odležet.
Pak ho obalíme v hrubé mouce, do níž jsme přidali špetku citrónového pepře a polévkovou lžíci petrželky. Opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.
Pečeného kapra podáváme s plátkem másla, pokapaného citrónovou šťávou. Protože smažené porce jsou dosti mastné, jako přílohu doporučuji plátky brambor, pečené nasucho v troubě, posypané solí a různými kořeními.