Ryba v rajčatovém kabátku

Recepty, Ryby

Suroviny

600g ryby - treska, tilapie, halibut...
2 malé cuketky
70g sušených rajčat naložených v oleji
3 polévkové lžíce strouhanky
kůra a šťáva z citronu
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
petrželka
italské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené rybí plátky nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet.

  2. Naložená rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme nasekanou petrželku, bylinky, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a promícháme (podle toho jaká jsou rajčata, můžeme opatrně přisolit).

  3. Cukety omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a šupinovitě naskládáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli lžící oleje. Osolíme, posypeme bylinkami a navrch položíme kousky ryby, které poklademe směsí rajčat a strouhanky.

  4. Zbylé 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce oleje z rajčat smícháme se lžící citronové šťávy a nakapeme na rybu s cuketou. Pečeme zakryté, ve vyhřáté troubě asi 30-35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!