Kachní srdíčka na jalovci

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

750 g kachní srdce
10 kuliček jalovce
kousek celeru
masox
sůl
drcený kmín
petrželová nať
cibule
husí sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a zachovají si šťavnatost.

  2. V hmoždíři si rozdrtíme kuličky jalovce a vsypeme do očištěných srdíček, přidáme polévkovou lžíci husího sádla a poctivě promícháme s kořením a srdíčky.

  3. Do rozpálené pánve vsypeme srdíčka se sádlem a jalovcem a opékáme za občasného míchání.

  4. Jakmile se vyvaří voda, kterou srdíčka pustila, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný kousek celeru a lehce orestujeme.

  5. Vzniklou směs přendáme do hrnce, podlijeme vývarem z jedné kostky masoxu a dusíme, dokud nejsou srdíčka příjemně měkká – cca 30-45 minut.

  6. Jakmile je vše podle našeho gusta, zahustíme tmavou instantní jíškou a přidáme na jemno nasekanou petrželovou nať, drcený kmín a necháme projít varem cca 2 minuty. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!