Vepřové plátky se sušenou šunkou, tymiánem a máslovou omáčkou s kapary

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové kýty á 150 g
4 plátky sušené šunky
čerstvý tymián
1 lžíce kaparů
50 ml
1 lžíce oleje
1 -2 lžíce studeného, vychlazeného másla
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme z jedné strany. Obrátíme, opečenou stranu posypeme lístky tymiánu, poklademe šunkou a opečeme i druhou stranu. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  2. K výpeku na pánvi přilijeme vývar, přidáme kapary, necháme přejít varem a zmírníme oheň. Vezmeme vychlazené máslo a po částech ho zašleháme do omáčky, kterou nám zjemní a zahustí. Nesmí se v žádném případě vařit.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, s hladkolistou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!