Rumunská sarma

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg kysaného zelí celé listy
500 g míchaného mletého masa
1 cibule
80 g rýže
500 ml masový vývar
2-3 lžíce rajského protlaku
sůl
pepř
olej
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.

  2. Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe na kyselé zelné listy(ty by měly být velikosti dlaně), smotáme do válečku.

  3. Nandáme jednu vedle druhé do kastrolu a zalejeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatovou pastu. Vařené je to, když je vařená ryže a zelí je měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!