Rukolový salát se ztraceným vejcem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 větší hrst rukoly
2 větší ředkvičky
1 lžička slunečnice
1/2 lžičky černého sezamu
1 malá hrstka vlašáků
lněný olej
sedmi bylinný olej (citronová šťáva)
sůl
sýr (Mozzarella, Hermelín, Čedar, Cottage)
Na ztracené vejce:
1 vejce
vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Rukolu a ředkvičky omyjte. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.

  2. Ořechy a semínka opražte na suché pánvi pár minut.

  3. Vše smíchejte v misce a zakápněte olejem a octem a dochuťte solí. Pokud máte rádi sýr, nakrájejte na kostičky a přidejte.

  4. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu. Měla by být tak do 3/4 hrnce. Přidejte tak 2 deci octu. Ztlumte výkon a nechte jen mírně probublávat. Vařečkou udělejte ve vodě vír. Vejce můžete rozklepnout do skleničky nebo rovnou do vody. Mělo by to být vedle víru. Vypněte plotýnku a nechte 3-4 minuty ve vodě, podle toho, jak chcete vejce tekuté. Vylovte a dejte do studené vody. Osušte a servírujte.

  5. Servírujte s žitným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!