Rukolový salát pro milovníky kozích sýrů

Recepty, Saláty

Suroviny

Dvě hrsti rukoly (nebo klidně i víc)
jedna zralá, ale pevná hruška
hrst jader vlašských ořechů
50 g kozího sýru s medem
50 g Soignon, kozího sýru zrajícího
50 g Rochebaron, zrajícího sýru s modrou plísní
Na zálivku:
lžíce tekutého medu (měla jsem šlehaný)
lžíce citronové šťávy
lžíce balzamikového octu z Modeny
trochu mořské soli
lžíce citronového olivového oleje
2 lžíce Crema di balsamico Rosso (červený balzamikový krém) na finální úpravu

Postup přípravy receptu

  1. Rukolovým lístkům odlámeme stopky, opereme ji a necháme řádně okapat.

  2. Hrušku taktéž omyjeme a neoloupanou pokrájíme na kostičky. Samozřejmě bez jadřince.

  3. Ořechy nahrubo nasekáme.

  4. Sýry nakrájíme na kostičky.

  5. Všechny suroviny, určené na zálivku, pořádně prošleháme. Chutě doladíme podle sebe. Zálivka by měla být sladkokyselá a jemně slaná.

  6. Všechno dáme do salátové misky nebo na talíř, lehce promícháme se zálivkou a nakonec zakápneme balzamikovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!