Fazolová polévka samotáře Rermora

Recepty, Polévky

Suroviny

Sáček červených velkých fazolí (400g)
2 ks Ostravská klobása
1 ks Papriková klobása
4 ks Brambory
1 ks Mrkve (větší)
1 ks Cibule (velká)
5 stroužků česneku
650 g Červené zelí sterilované
Sůl
Provensálské koření (přiměřeně)
4 Bobkové listy
4 kuličky nového koření
Majoránka (přiměřeně)
Červená sladká mletá paprika
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Přistoupíme ke sporáku a pokusíme se zapálit hořák. Vzplane-li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na oleji jednu velkou nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené klobásky a trochu je opečeme. Přidáme nakrájenou mrkev, česnek. Krátce orestujeme. Potom přidáme červené zelí a fazole (předem namočené cca 24h)a nakrájené brambory. Osolíme a dochutíme kořením dle svého gusta. Vaříme do změknutí fazolí. Podáváme jen tak anebo s pečivem. Po úspěšném nacpání se touto polévkou zvoláme třikrát Agla, Agla, Agla !


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!