Rozmarná panenka (návštěvní)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové panenky
dámská hrstička sušených brusinek
3 až 4 plátky pršutu
panák (velký) višňovice
miska kompotovaných meruněk
špetka mleté skořice
lžička cukru
miska hříbků
olivový olej
sůl
čerstvě drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici (nebo jiném alkoholu) macerovanými brusinkami.

  2. Opepříme čerstvě drceným pepřem, zakápneme olejem a ve fresh folii nebo uzavíratelné nádobě dáme odpočinout na den (klidně 2 dny) do ledničky.

  3. V den D maso osolíme, obalíme pršutem a úhledně svážeme (zadrezírujeme) potravinovým motouzem. Do pánve kápneme olivový olej a maso zprudka ze všech stran opečeme.

  4. Zabalíme do alobalu a dáme dojít na cca 15 minut do trouby při 150°C.

  5. Hříbky překrájíme podle velikosti na půl nebo čtvrtky a na olivovém oleji restujeme v pánvi cca 10 min. Nesolíme, dáme jen špetku drceného kmínu. Osolíme až jsou al dente.

  6. Do malého kastrůlku dáme trochu meruňkového kompotu, přidáme cukr dle chuti, skořici, můžeme i trochu té višňovice, pokud jste ji už neztrestali:-))) a necháme krátce provařit. Tak, máme hříbky, meruňkovou omáčku, ještě masko.

  7. Vytáhneme alobal z trouby, panenku z alobalu a na dřevěném prkýnku ji necháme chvilku vydechnout.

  8. My odpočívat nebudeme. My si na výpeku po hříbcích opečeme bagetku. Tak, teď panenku úhledně překrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!