Provensálská rajčata s vejci

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

rajčata
vejce
olej
máslo
česnek
bylinky:
provensálské koření
bazalka
oregano
petrželka
cibule
třtinový cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata podélně rozkrojíme, jsou-li příliš velká, nakrájíme je na 2 cm proužky. Rajčata lehce zasypeme cukrem na řezné straně a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Mezitím si pokrájíme cibuli a rozehřejeme olej s máslem. Pak vložíme do pánve rajčata řeznou stranou a kolem nasypeme cibuli. Do rajčat pořád pícháme vidličkou, aby pustila co nejvíce šťávy a asi po 10 minutách je otočíme a necháme šťávu zkaramelizovat.

  3. Nakonec mezi rajčata rozklepneme vejce na volská oka, osolíme, opepříme, okořeníme bylinkami a zasypeme drobně pokrájeným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!