Rozinkové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

I. těsto:
240 g hladké mouky
110 g Hery nebo másla
80 g cukru krupice
20 g ořechů
2 žloutky (nebo 1 vejce)
60 g rozinek
II. těsto:
100 g loupaných mletých mandlí
120 g cukr moučka
kousek bílku
10 g másla
1 lžička rumu nebo pár kapek tresti
sladká mandle
hořká mandle
Na slepení:
1 bílek
čokoládová poleva na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky umeleme nebo jemně pokrájíme. Pokud budete krájet, namočte je na chvíli do horké vody nebo čaje, aby změkly a pak vymačkejte. Ze všech surovin č. I zpracujte těsto a dejte na chvíli do lednice.

  2. Na mandlové těsto rovněž vše zpracujte a můžete hned vykrajovat příslušné tvary.

  3. Z těsta č. 1 vykrájíme oválky, kolečka nebo srdíčka (volíme jednoduchý tvar, protože z rozinkového těsta se hůře vykrajují jemné tvary). Pečeme v mírnější troubě, až pečivo na povrchu zrůžoví.

  4. Po vychladnutí vkládáme vždy mezi dva upečené oválky jeden oválek z mandlového těsta tak, že ho dovnitř přilepíme bílkem. Povrch zdobíme čokoládovou polevou a ozdůbkami z mandlového těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!