Pečená cuketa s fetou a salsou z manga

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

mladá cuketa
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
Na salsu:
zralé mango
naťová cibulka
kousek okurky
1-2 barevné feferonky
2 KL limetkové šťávy
čerstvě mletý pepř
sůl
1 KL vinného octa
kousek Fety (správně by tam neměla patřit, ale musela jsem ji tam dát pro zjemnění extrémně pálivých feferonek)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme salsu - nadrobno pokrájíme všechny suroviny (kdo chce klasickou salsu, vynechá fetu) a dáme do mixéru. Rozmělníme na kaši. Dáme vychladit.

  2. Cuketu nakrájíme podélně na plátky, dáme na plech s pečicím papírem.

  3. Cukety popepříme, posolíme a lehce pokapeme olivovým olejem, dáme péct na 10 minut do trouby.

  4. Pak plech vytáhneme, cukety poklademe kousky fety a ještě vrátíme na chvilku do trouby, dokud se sýr neroztaví.

  5. Podáváme přelité salsou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!