Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky roštěnky asi 1 cm silné
1 střední cibule
hrst sušených hub
1/5 lžíce hladké mouky
100 g pórku
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením.

  2. Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme.

  3. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.

  4. Ve troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut.

  5. Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!