Rostbíf s chřestem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g nízkého roštěnce
sůl
pepř
olej
lžička hl. mouky
chřest
strouhaný parmazán
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
stroužek česneku
provensálské koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy, aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet.

  2. Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso se na délku trochu smrskne, ale na výšku naopak zvedne.

  3. Zatažené maso vložíme na pekáček a za občasného polévání výpekem a obracení pečeme 45 minut při rozehřáté troubě na 200°C. Nakonec do šťávy přisypeme mouku a prohřejeme.

  4. Chřest dáme do zapékací misky, osolíme opepříme, přidáme česnek, zasypeme kořením a pokapeme olejem a octem a necháme chvilku v chladu odpočinout. Potom chřest zasypeme sýrem a v troubě zapečeme při 200°C 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami, já míchám 2:1 tatarku s jogurtem a trochu přisolím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!