Rostbíf klasický

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1.5 kg nízkého roštěnce
3 lžíce hrubozrnné hořčice
olej
10 snítek tymiánu
3 stroužky česneku
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hořčici, rozetřený česnek, tymián a lžíci oleje smícháme na kašičku, nasolený opepřený roštěnec obalíme ve směsi s hořčicí a necháme nejméně 1 hodinu uležet.

  2. Rozpálíme na pánvi olej, dáme maso a opečeme ze všech stran. Troubu rozehřejeme na 180°C a opečené maso přendáme do pekáčku a pečeme asi 40 minut.

  3. Po upečení necháme maso asi půl hodiny odpočívat, podáváme s bramborovými noky a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!