Jogurtovo-smetanový perník s třešněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky mouky (napůl hladká a polohrubá)
1 hrnek cukru
1/4 hrnku oleje
cca 3/4 hrnku mléka
150 g bílého jogurtu
100 g zakysané smetany
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 lžíce kakaového pudinku
1 prášek do perníku
1/2 lžičky jedlé sody
1 vanilkový cukr
1 lžička perníkového koření
Dále:
vypeckované třešně

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko, vejce a všechny zbývající suroviny. Vše společně důkladně promícháme.

  2. Připravíme plech s vyšším okrajem (30x40) a pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme a poklademe třešněmi.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 30-35 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Perník necháme vychladnout, při podávání poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!