Rolády z kuřecích horních stehen

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kusy vykostěných stehen s kůží
hořčice na potření
na šířku rolády vždy čtvrt klobásy
na šířku rolády překrojený pórek
na šířku rolády 2 čtvrtky syrové mrkve
hořčice
sůl
pepř
grilovací koření
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky opatrně naklepeme ze strany, kde není kůže. Osolíme z obou stran, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Pórek přepůlíme na polovinu a klobásu taky nakrájíme na čtvrtky.

  3. Na konec masa naskládáme suroviny, pevně je srolujeme do rolád a sepneme párátky, nebo kovovými jehlami.

  4. V nádobě na pečení roztopíme máslo, na kterém rolády ze všech stran opečeme. Podlijeme je troškou vody a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi na 30-40 minut. Během pečení podléváme výpekem, pokud je potřeba, dolijeme trošku vody.

  5. Podáváme s bramborem a salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!