Roláda jako dech

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
100 g krupicového cukru
2 PL Solamylu
1/2 KL citronové kůry
olej (na potření pečícího papíru)
Na náplň:
1 smetana na šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 190°C. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmíchat žloutky a pak cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou.

  2. Nešlehat! Směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem. Dáme na 10 minut zprudka péct.

  3. Horký plát překlopíme na utěrku a srolujeme. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu.

  4. Vlažné těsto rozbalíme, potřeme náplní a znova stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme chladit asi 3 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!