Holubcové rolády

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Suroviny na dvě rolády
600 g mletého masa
500 g uvařené rýže
8 velkých listu uvařeného zelí
2 cibule
2 oloupaná a nakrájená rajčata
1 dcl smetany ke šlehání
1 vejce
2 lžíce sádla
1 PL soli
1/2 PL pepře
1 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Jednu nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme, přidáme do mísy s mletým masem, vložíme uvařenou rýži, sůl, pepř a dobře promícháme. Na folii rozprostřeme 4 listy zelí tak, aby nebyly žádné dírky a na ně dáme polovinu směsi a pomocí fólie pevně zarolujeme a tak to provedeme i s druhou části listů a směsi.

  2. Pekáč vymažeme sádlem, dno posypeme pokrájenou cibulí, položíme rolády, obsypeme nakrájenými rajčaty, podlijeme vodou a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C péct na 30 minut. Po této době pekáč přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 minut. Po této době sundáme alobal, rolády potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na 10 minut do trouby dopéct. Po vyjmutí rolády necháme mírně vychladit, aby se dobře krájely.

  3. Sosík: Výpek z rolád slejeme do vysoké nádoby, přidáme 1 PL rajčatového protlaku a rozmixujeme. Na pánvičce si osmahneme 50 g na kostičky pokrájeného uzeného boku, přilejeme rozmixovaný výpek, dochutíme solí a pepřem, přilijeme šlehačku a krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!