Roláda s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na piškot:
6 vajec
100 g cukru
80 g hladké mouky
kakao
Na náplň a ozdobení:
2 smetany ke šlehání
ztužovač šlehačky
1 lžíci moučkového cukru
hořkou čokoládu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme piškot: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh, ke kterému zašleháme i žloutky.

  2. Na konec lehce vmícháme mouku a trochu kakaa (můžeme pro jistotu přidat i špetku kypřícího prášku).

  3. Těsto naneseme na plech s pečícím papírem a upečeme.

  4. Po vytáhnutí z trouby ho i s pečícím papírem zarolujeme do navlhčené utěrky.

  5. Než piškot vychladne, připravíme si náplň. Stačí smíchat smetanu, ztužovač a lžíci cukru a dobře vyšlehat.

  6. Upečený piškot rozrolujeme a naneseme asi 2/3 šlehačky, na kterou nasypeme asi polovinu na hrubo nastrouhané hořské čokolády.

  7. Roládu zabalíme a přitom opatrně odloupneme pečící papír.

  8. Celou roládu potřeme zbylou šlenačkou a ozdobíme druhou polovinou hořké čokolády, kteoru jsme nastrouhali na jemno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!