Mirčiny těstoviny

Recepty, Těstoviny

Suroviny

těstoviny (menší půlka sáčku)
100 g pancetty (může být slanina)
5 stroužků česneku
150 g kuřecích prsou
malá hrst kukuřice
hrst hrášku
4 žampiony
100 g parmazánu (Grand Moravia)
4 rajčata
4 dl bílého vína
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit do vroucí, osolené vody podle návodu.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidám malé množství olivového oleje, sůl a pepř, necháme odležet.

  3. Na pánev dáme lžíci olivového oleje a orestujeme pancettu a stroužky česneku, po orestování přidáme kuřecí maso.

  4. Jakmile je vše orestováno, přilijeme cca 1dl bílého vína, přidáme kukuřici, hrášek, rajčata nakrájená na kousky, žampiony. Dusíme pod pokličkou. Postupně přiléváme zbytek vína. Dusíme na středním plameni. Víněčko se bude odpařovat. Rajčátka taky pustí šťávičku.

  5. Jakmile budou těstoviny hotové, přisypeme do omáčky trochu parmazánu na zahuštění šťávy.

  6. Do masa přisypeme hotové těstoviny a servírujeme.

  7. Na závěr těstoviny posypeme zbytkou parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!