Vepřová játra jako minutka

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
3 šalotky
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g uzeného boku nakrájeného na plátky
1 konzervu Mexické zeleniny (hrášek, kukuřice, krájená červená paprika)

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, které opepříme.

  2. Necháme si rozehřát pánev na které necháme vyškvařit plátky uzeného boku.

  3. Osmažený bok vyndáme necháme okapat a udržujeme v teple.

  4. Na vyškvařeném tuku nejprve zprudka a dále zvolna opékáme plátky jater.

  5. Přidáme oloupanou a na čtvrtiny nakrájenou šalotku, necháme zvolna opékat s játry.

  6. Měkká játra vyndáme, do výpeku dáme Mexickou zeleninu necháme prohřát a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!