Vepřová játra jako minutka
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 3 šalotky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 g uzeného boku nakrájeného na plátky
- 1 konzervu Mexické zeleniny (hrášek, kukuřice, krájená červená paprika)
Postup Vepřová játra jako minutka
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, které opepříme.
Necháme si rozehřát pánev na které necháme vyškvařit plátky uzeného boku.
Osmažený bok vyndáme necháme okapat a udržujeme v teple.
Na vyškvařeném tuku nejprve zprudka a dále zvolna opékáme plátky jater.
Přidáme oloupanou a na čtvrtiny nakrájenou šalotku, necháme zvolna opékat s játry.
Měkká játra vyndáme, do výpeku dáme Mexickou zeleninu necháme prohřát a můžeme podávat.