Roláda s bramborovou náplní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové plece
4 brambory
100 g Schwarzwaldská šunka
1 vejce
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
drcený kmín
celý kmín
5 stroužků česneku
pepř
sůl
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mäso rozrežeme na plát a naklepeme. Potrieme 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme mletou paprikou.

  2. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle (ako na placky). Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, vajce, múku, trocha mletej rasce, 3 prelisované strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešame.

  3. Zemiakovú hmotu rozotrieme na plát mäsa a stočíme do rolády. Na povrch rolády poukladáme plátky Swarzwaldskej šunky a roládu previažeme.

  4. Položíme na pekáč, posypeme celou rascou, podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme v rúre asi 30 minút.

  5. Potom odkryjeme a dopečieme dozlata. Počas pečenia podlievame horúcou vodou tak, aby sme mali šťavu na poliatie mäsa.

  6. Upečenú roládu narežeme na plátky (mäso prelejeme vypečenou šťavou) a podávame s ryžou alebo tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!