Roláda bez tuku z jablečného těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g strouhaných jablek
3 vejce
10 lžic dětské krupičky
200 g tmavé Melasy (nebo 300 g třtinového cukru)
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Ostatní:
250 g Mascarpone
5 lžic řeckého bílého jogurtu
4 lžičky citronové šťávy
moučkový cukr
pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na nejjemnějším struhadle. Pokud si chceme usnadnit práci, dáme jablka do mixéru.

  2. Poté přidáme žloutky, melasu, kakao, dětskou krupičku smíchanou s práškem do pečiva. Do hladkého těsta opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů (horkovzdušná) asi 20-25 minut. Upečenost zkoušíme špejlí.

  3. Než těsto trochu vychladne, připravíme krém. Smícháme mascarpone s jogurtem, citronovou šťávou a dle chuti osladíme moučkovým cukrem. Vlažné těsto pomažeme marmeládou a poté připraveným krémem. Opatrně smotáme a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!