Rohlíčky touha

Recepty, Cukroví

Suroviny

140 g másla změklého
140 g moučkového cukru
1 žloutek
200 g vlašských ořechů (mletých)
4 bílky
70 g hrubé mouky
tuk
mouka na plech
NA POLEVU:
3 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé peny. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140 g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmichejte sníh.

  2. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a uhladte stěrkou. Pečte v předehřáté troubě na 170°C až těsto pěkně zrůžový a okraje začnou zlatnout, trvá to asi 10-15 minut. Pozor, at se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé!

  3. Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až uplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní trochu vody).

  4. Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte zbylými ořechy. Nechte vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem rohlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!