Krkovice se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové krkovice - 3 plátky
sůl
drcený kmín
pepř mletý
mletá sladká paprika dle barvy, cca 1 lžíce
1 cibule - velká
2 stroužky česneku
300 g kysaného zelí - okapané
vývar
jíška nebo hladká mouka s vodou
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.

  2. V kastrolu si rozpálíme trochu oleje, na kterém osmažíme lehce dozlatova pokrájenou velkou cibuli, ke které po osmažení přidáme připravené plátky masa a ty osmažíme z obou stran. Ke konci přidáme rozvonět do kastrolu i nasekaný česnek, přisypeme cca lžíci papriky, kterou necháme krátce zpěnit, aby nezhořkla a následně přilijeme asi 2 dl vývaru.

  3. Kastrol zaklopíme a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného podlití, dle potřeby.

  4. Ke konci dušení přidáme ke krkovici i okapané zelí a vše dodusíme doměkka.

  5. Zahustíme lehce jíškou a krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem, gnocchi. Na talíři dozdobíme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!