Ostravské karbanátky se sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého masa - míchané
- 150 g ostravské klobásy
- 150 g sýru Niva nebo Hermelínu, Romaduru, Goudy...
- 2 vejce
- 1 cibule menší, drobně pokrájená
- sůl - pozor na slanost sýru a klobásy
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Ostravské karbanátky se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránku), na malé kostičky pokrájenou ostravskou klobásu, nastrouhaný sýr a dvě vejce. Opepříme a dochutíme solí dle slanosti sýru a klobásy. Přidáme cca hrst strouhanky a vše promícháme.
Z masové směsi tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a z obou stran osmažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, tatarkou, salátem nebo kompotem.