Ostravské karbanátky se sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa - míchané
150 g ostravské klobásy
150 g sýru Niva nebo Hermelínu, Romaduru, Goudy...
2 vejce
1 cibule menší, drobně pokrájená
sůl - pozor na slanost sýru a klobásy
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránku), na malé kostičky pokrájenou ostravskou klobásu, nastrouhaný sýr a dvě vejce. Opepříme a dochutíme solí dle slanosti sýru a klobásy. Přidáme cca hrst strouhanky a vše promícháme.

  2. Z masové směsi tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a z obou stran osmažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, tatarkou, salátem nebo kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!