Rizoto s tykvovým pyré

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g rýže parboiled
250 g tykve (očištěná dužina)
½ cukety
1 lžíce kokosového oleje
1 cibule
2 snítky saturejky
sůl
pepř
1 lžíce sekané petrželové natě
1 konzerva sleďů v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu narežeme na kocky, podlejeme pol pohárom vody a zakryté dusíme cca 10 min. Necháme trocha prechladnúť a rozmixujeme.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, tekvicové pyré, vetvičky saturejky, osolíme, okoreníme. Dolejeme vodou na potrebné množstvo tekutiny (rizoto má byť krémové, takže vody trocha viac). Zakryté dusíme, kým ryža nie je mäkká. Odstavíme z ohňa. Vyberieme vetvičky saturejky.

  3. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a petržlenovú vňať, premiešame, zakryjeme a necháme 10 min dôjsť.

  4. Potom rizoto rozdelíme na taniere, na každý dáme 1 filet sleďa a ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!