Nejčokoládovější muffinky

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g másla
250 g cukru krystal
2 vejce
250 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
60 g tmavého kakaa (na vaření)
200 ml mléka
2 lžíce bílého jogurtu
1 čokoláda Milka
1-2 čokolády na vaření jako polevu

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, cukr a vejce ušleháme v pěnu. Poté přidáme zbylé sypké suroviny a nakonec mléko a jogurt. Podle konzistence těsta můžeme mléka dát o něco více.

  2. Mléčnou čokoládu nalámeme nebo nakrájíme na menší kousky. Můžeme ji přidat rovnou do mísy s těstem a nebo až při plnění formiček - já mám raději druhou možnost.

  3. Naplním formičky cca do 1/3 těstem, přihodím čokoládu a pak opět těsto. Formičky plním cca do 1/2 až 2/3. Muffiny pečeme při 180°C přibližně 20-25 minut.

  4. Po vychladnutí muffiny poléváme rozpuštěnou čokoládou na vaření a můžeme dozdobit třeba barevným sypáním. Fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!