Rizoto s gyrosem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g rýže
500 g vepřové plecko
4 lžíce oleje
2 velké cibule
4 listy bílého zelí
1 paprika čerstvá (lusk)
1 lžička koření Gyros
špetka tymiánu
špetka oregana
1 dl vývaru
červený pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme do měkka.

  2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji, přidáme Gyros a ostatní koření, zamícháme a přidáme maso.

  3. Zprudka je na cibuli a koření opečeme a podlijeme horkým vývarem a dusíme téměř do měkka.

  4. Před dokončením, přidáme nakrájenou papriku a zelí, osolíme a za častého míchání necháme změknout.

  5. Hotové smícháme s uvařenou rýží. Místo hlávkového zelí jsem použila zbytek čínského zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!