Řezy s pudinkem a citronovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
150 g krupicového cukru
150 g polohrubé mouky
1 lžíci vanilkového pudinkového prášku
na špičku nože prášek do pečiva
Na náplň:
300 ml mléka
60 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
350 g čerstvých jahod
Na dohotovení:
150 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce horké vody
100 g jahodové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s polovinou cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme cca 15 minut při 190st. Korpus překlopíme na vlhkou, moukou poprášenou utěrku a necháme zchladnout.

  2. a náplň uvaříme z mléka, cukru a pudinku hustý krém, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se ztužovačem a propojíme s pudinkem.

  3. Z korpusu stáhneme papír, na kterém se pekl, v polovině ho potom překrojíme tak, abychom získali dva pláty shodných rozměrů. Jeden díl slabě potřeme krémem, rozložíme na něj očištěné jahody a zakryjeme zbytkem krému. Navrch přiklopíme druhý plát. Moučník uložíme do chladu ztuhnout.

  4. Ztuhlý dezert potřeme marmeládou a potom polevou, kterou připravíme utřením cukru s citronovou šťávou a čtyřmi lžícemi horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!