Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

korpus: 6 vajec
6 pl krupicového cukru
3 pl hladké mouky
2 pl polohrubé mouky
1 pl gustinu
1 pl oleje
1 pl kakaa
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
krém: 1000 g smetanového jogurtu MAX
1 ks šlehačka 33%
200 ml vlažné vody
2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 g jahodová čokoláda, nebo bílá
300 g hroznové víno prořezané na ploviny
100 g ostružiny
2 pl moučkový cukr
1 pl citronové šťávy
čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme.

  2. Do hmoty ručně přidáme prosátou mouku s gustinem a prášek do pečiva a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě. Já jsem pekla na 200°C asi 15 minut. Každá trouba peče jinak tak se řiďte svou troubou.

  3. Po upečení a vychladnutí korpusu na plech vyložený čistým papírem otečíme plát a sundáme pečicí papír.

  4. Připravíme si krém. Do 200 ml vlažné vody vsypeme ztužovače a šleháme asi 30 sec. Pak přidáme 2 ks jogurtů prošleháme a přidáme ušlehanou šlehačku s nastrouhanou čokoládou a lžící citronové šťávy. Podle chuti přisladíme. Já jsem 2 pl lžíce moučkového cukru přimíchala.

  5. Polovinu krému natřeme na korpus a na to rozložíme poloviny hroznového vína a ostružiny.

  6. Mírně zamáčkneme do krému a rozetřeme druhou polovinou krému. Uhladíme a dáme do ledničky vychladit asi 30 minut.

  7. Připravíme si čiré želé Dr. Oetker dle návodu. Ještě teplým želém poléváme naběračkou v tenké vrstvě povrch krému.

  8. Dáme vychladit do ledničky nejlépe přes noc. Řeza nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!