Řezy - nejen ke kávě

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
3 vejce
120 g krupicového cukru
120 g hladké mouky
1 lžíce oleje
1 rovná lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Ořechový krém:
200 g mletých ořechů
1 dl mléka
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce másla
Karamelový krém:
1/4 l mléka
1 čokoládový pudink Dr. Oetker
1 máslo
1/2 Salka (dopředu uvařit uzavřenou plechovku 2 hodiny ve vodě)

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao.

  2. Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém pečícím papírem při 180-200°C asi 10 min. Upečené nejlépe poznáme, když se pečící papír odchýlí od boků plechu. Piškot po zchladnutí je vhodné trochu pokapat-zvlhčit citronovou vodou.

  3. Ořech. krém: Mléko svaříme chviličku s cukrem, až se rozpustí, přidáme máslo a jakmile vmícháme ořechy, okamžitě sundáme z plotny. Necháme trošku vychladnout-ne do ledničky, špatně by se roztíral.

  4. Karamelový krém: Uvaříme klasicky pudink – ovšem bez cukru. Hodně mícháme, protože vaříme jen ze ¼ l. Máslo trošku vyšleháme, přidáme vychladlý pudink, opět šleháme pěkně do pěny, nakonec zašleháme Salko. Máme jemný a akorát sladký krém.

  5. Na piškot nejlépe vidličkou navrstvíme ořechový krém, a na něj karamelový krém. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo rozpuštěnou pocákáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!