Kachnička 5 v 1

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachny
4-5 velkých cibulí
palice česneku
25 dkg anglické slaniny
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.

  2. Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.

  3. Cibuli, česnek a anglickou nakrájet na kostičky, smícháme a dáme do pekáče jako základ. Navrch klademe stehna a křídla. Prsa ne, ta doporučuji schovat třeba na steaky, moc by se spekly a to je škoda. Podlít dvěma hrnky vody nebo vývaru a šup do trouby na 200 stupňů tak 2,5 hodiny, sem tam přeléváme.

  4. Tuk a ořezanou kuži nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do kastrolku, zalijeme 1/2 oleje a pomalu škvaříme do křupava.

  5. Vzniklé škvarky scedit, posypat solí a hned sežrat. Aspoň u nás to tak provozujeme-mňamka.

  6. Tuk slít do sklenek a schovat pro další vaření. Vydrží dost dlouho a hodí se do všeho.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!