Kachnička 5 v 1
Recepty, Drůbeží masoPostup Kachnička 5 v 1
Postup přípravy receptu
-
Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.
Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.
Cibuli, česnek a anglickou nakrájet na kostičky, smícháme a dáme do pekáče jako základ. Navrch klademe stehna a křídla. Prsa ne, ta doporučuji schovat třeba na steaky, moc by se spekly a to je škoda. Podlít dvěma hrnky vody nebo vývaru a šup do trouby na 200 stupňů tak 2,5 hodiny, sem tam přeléváme.
Tuk a ořezanou kuži nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do kastrolku, zalijeme 1/2 oleje a pomalu škvaříme do křupava.
Vzniklé škvarky scedit, posypat solí a hned sežrat. Aspoň u nás to tak provozujeme-mňamka.
Tuk slít do sklenek a schovat pro další vaření. Vydrží dost dlouho a hodí se do všeho.