Řez Caffé Latte

Recepty, Moučníky

Suroviny

korpus
6 vajec
120 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
2 lžíce prosátého kakaa
1/2 prášku do pečiva
8 lžic horké silné kávy
2 lžíce oleje
krém
0,5 l mléka
2 pudinky Caffé Latte
3 lžíce cukru
lžička rozpustné kávy
200 g másla
vanilkový cukr
lžíce rumu
200 g Créme fraiche (kysaná smetana francouzského typu)
400 ml smetany ke šlehání + 2 ztužovače
nebo rostlinnou šlehačku - není třeba ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme 2 pudingy v 1/2 l mléka s 3 lžícemi cukru. Necháme vychladit.

  2. Vejce ušleháme s cukrem a horkou kávou do pěny. Přidáme mouku, olej, kakao a prášek.

  3. Lehce vše smícháme a pečeme na pečícím papíru a plechu s vyšším okrajem asi 8-10 minut.

  4. Necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme máslo s cukrem a přidáváme po lžících puding.

  5. Nakonec vmícháme rum a smetanu. Vyšleháme do hustého krému.

  6. Natřeme na korpus a na to ušlehanou šlehačku.

  7. Ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!