Řecký guláš s olivami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 plátky kuřecích prsou
2 plátky vepřové krkovičky
2 plátky uzeného masa
4 větší cibule
5 lžic červeného vína
5 lžic olivového oleje
5 lžic rajského protlaku
sůl
pepř
4 bobkové listy
2 lžíce másla
4 stroužky česneku
1 sáček zelených oliv nebo černých oliv
10 dkg slaného tvarohu
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nakrájíme na nudličky, cibule nakrájíme na střední kostičky, česnek rozmačkáme. V hrnci rozehřejeme olej na něm orestujeme do červena cibuli, česnek a poté maso nakrájené na proužky a všechno zprudka opečeme.

  2. Přidáme sůl, pepř, víno, rajskou šťávu, bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut.Asi 3/4 hodiny před koncem přidáme olivy (mohou být zelené i černé, podle chuti), lžíce másla a mírně zaprášíme moukou aby guláš zhoustl.

  3. Podáváme s bílým pečivem nebo s bramborem. Porce ozdobíme zbylými olivami a pár kostičkami slaného sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!