Kuře Vlasty Buriana s milánskými nudlemi 2014

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g širokých nudlí
8 plátků kuřecích prsíček
2 paprikové lusky
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 jablka
50 g másla
pepř
sůl
100 g mandlových plátků
arašídový olej

Postup přípravy receptu

  1. Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli jemně nasekáme, česnek hrubě nastrouháme. Na polovině másla zpěníme cibuli, přidáme papriky, česnek a pepř. Za stálého míchání vše opékáme, dokud česnek nezačne zlátnout. Pak nádobu odstavíme z plotny.

  2. Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme, dáme okapat a vsypeme k zeleninové směsi, kam doplníme i drobně krájená rajčata. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli dojít pod pokličkou.

  3. Na zbytku másla orestujeme z obou stran kuřecí plátky, osolíme a mírně opepříme. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné 2 cm, které opečeme na tuku, kde se připravovalo maso.

  4. Zvlášť pak orestujeme plátky mandlí na arašídovém oleji. Jakmile začnou růžovět, odstavíme je z plotny. Na talíř dáme nejprve nudle, na ně položíme plátky masa, poté jablka a nakonec vše posypeme mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!