RAW pohanková kaše s mandlovou smetanou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 hrnku pohanky
200 ml mandlové smetany (koupíte např. zde) nebo rostlinného mléka
1 lžíce skořice
1 lžíce arašídového másla
hrst slunečnicových semínek
nepražené kakaové boby
kešu oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku nasypeme do větší mísy, zalijeme ji vodou a necháme ji přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a pohanku vsypeme do mixéru. Přidáme mandlovou smetanu nebo rostlinné mléko, skořici, arašídové máslo a slunečnicová semínka. Vše rozmixujeme na jemnou kaši.

  2. Pokud se Vám bude zdát kaše hustá, přidejte ještě trochu mléka nebo vody. V případě potřeby můžete kaši dosladit stévií nebo medem.

  3. Před servírováním kaši ozdobíme nepraženými kakaovými boby a oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!