Bramboráčky s ředkvičkami a houbami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

100 g farmářské zauzené slaniny
180 g hub - žampiony nebo jiné houby
150 g červených ředkviček
800 g brambor
1-2 vejce
čerstvý mletý pepř
čerstvá majoránka
Hraška pikant nebo hladká mouka
4 stroužky česneku nebo sušený medvědí česnek
sůl podle chuti
pepř podle chuti
olej
mléko
libeček
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na pánvi na sucho. Houby očistíme, pokrájíme na plátky a vsypeme ke slanině. Krátce orestujeme, přisypeme plátky pokrájených ředkviček, orestujeme a vše necháme zchladnout.

  2. Brambory oškrábneme, nahrubo nastrouháme, zakápneme mlékem, aby brzo nezhnědly. Přidáme Hrašku pikant s chilli nebo hladkou mouku, vejce, sůl, čerstvou nasekanou majoránku, prolisovaný česnek, nasekaný libeček a orestované a zchladlé houby s ředkvičkami.

  3. Vše pěkně promícháme. Bramboráčky dáme péci na pánev s rozehřátým olejem. Kuchyňským ubrouskem odstraníme přebytek tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!