Dvoufazolová vepřová plec v PH

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
250 g zelených fazolek
2 hrsti malých bílých fazolí
1 cibule
3 stroužky česneku
štipec čerstvého kopru
sušený zázvor (množství dle chuti)
pepř (množství dle chuti)
1 lžíce sádla
sůl
Na jíšku:
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na dno PH dáme na lžíci sádla dáme nakrájenou cibuli nadrobno a česnek na plátky.

  2. Do misky si nakrájíme plec na kousky, posypeme solí, pepřem, zázvorem a promícháme, aby nám koření zůstalo na mase, vložíme do PH, dáme fazolky i fazole, zalijeme vodou tolik, kolik chceme omáčky (šťávy), ještě osolíme, uděláme si ze sádla a mouky jíšku, kterou také přidáme spolu s koprem, promícháme a dáme vařit na High a necháme pomalit 3 hodiny. Samozřejmě jde vařit na sporáku a v tom případě si na sádle osmažíme cibuli nadrobno, dáme maso na kostičky, necháme je osmahnout.

  3. Dál postupujeme stejně, vše přidáme k masu, zalijeme vodou a dusíme do doby než maso změkne, pak dáme kopr, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!