Raw nudle s mákem a javorovým sirupem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/4 většího celeru
8 lžic máku
5 lžic javorového sirupu (či agáve, trváte-li na raw)
2 lžíce kokosového oleje
trochu vanilkového lusku či vanilkový prášek
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupejte a omyjte.

  2. Oddělte asi 1/4, nakrájejte ji na silnější, asi centimetrové plátky a z těch poté postupně škrabkou po zahnuté části oškrábejte tenké plátky. Jestli jste na to příliš líní, můžete celer prostě nastrouhat. Ať tak či tak, celer dejte do misky, zalijte vodou a přidejte šťávu z půlky citrónu. Tento krok můžete vynechat a celer jíst rovnou, ale namočení ho ještě trochu zjemní.

  3. Mák společně s vanilkovým luskem umelte v mlýnku na mák nebo v elektrickém mlýnku na kafe (pokud přihazujete vanilkový lusk, je elektrický mlýnek lepší varianta).

  4. Asi po deseti, dvaceti minutách celer slijte, propláchněte a lehce prosušte.

  5. V misce ho zalijte rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem (množství si upravte dle vlastní chuti), promíchejte a přidejte mák s vanilkou.

  6. Opět dobře promíchejte, nandejte na talíře či do misek, posypte čerstvou mátou (a kokosem) a můžete podávat!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!