Hrášek na smetaně

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 plechovka sterilovaného hrášku (větší, ve slaném nálevu)
1 lžíce másla (velká)
2 lžíce hladké mouky (vrchovaté)
cca 200 ml vody (teplé, dávám dle hustoty jíšky)
250 ml smetany na šlehání
4 buřty (kvalitní)
brambory
sůl
ocet
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou a necháme provařit, aby se utvořil hladký bešamel.

  2. Přidáme hrášek i s nálevem a stále mícháme, necháme dojít do bodu varu a nakonec přidáme smetanu, dochutíme podle potřeby solí a octem.

  3. Buřtíky nakrojíme jako když je chcete opéct na ohni a opečeme dozlatova na oleji na pánvičce. Podáváme s vařeným bramborem a navrch položíme opečený buřtík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!