RAW mrkvový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

2 hrnky rozmixovaných RAW ovesných vloček
4 velké šťavnaté mrkve
2 hrnky datlí
1 hrnek vlašských ořechů
3 lžíce medu
špetka soli
2 lžíce mleté skořice
rozinky
1 lžíce kokosového oleje
poleva:
2 hrnky kešu ořechů (nechte namočené předem na cca 4 hodiny ve vodě)
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kokosového oleje
javorový sirup nebo med (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nakrájejte na menší kousky, vhoďte do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu. Přidejte ostatní suroviny a pořádně je spolu smíchejte.

  2. Polevu vyrobíme rozmixováním kešu ořechů (bez vody), citronové šťávy a kokosového oleje. Podle potřeby můžete přidat i trochu vody tak, aby byla poleva co nejjemnější. Dochutíme javorovým sirupem nebo medem.

  3. Teď záleží, jak chcete mít dort vysoký. Já jsem ho tvarovala bez formy pouze na pečícím papíru. Těsto jsem rozdělila na tři části. První (větší) část těsta jsem naplácala na pečící papír a vytvarovala do kruhu. Mrkvovou vrstvu potřete kešu polevou i ze stran. Stejně pak pokračujte i s ostatními vrstvami dortu.

  4. Nakonec vše pokryjte zbylou polevou a uhlaďte.

  5. Dort necháme přes noc zatuhnout v lednici a druhý den podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!