Přírodní žampiony s jogurtovým dipem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

větší tvrdé uzavřené žampiony i s nožkou
250 ml oleje
bílý jogurt
1/2 menší cibulky
1 sladkokyselá okurka
trochu soli
trochu mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé, tvrdé žampiony o průměru asi 8cm si sloupneme, nožku ponecháme, jen ji trochu zařízneme, aby na řezu nebyla okoralá.

  2. Do hlubšího kastrůlku dáme rozehřát olej, plamen ubereme na minimum, vložíme žampiony a smažíme po 5 minutách z každé strany do hezké zlatavé barvy.

  3. Mezitím si na droboučko nakrájíme očistěnou cibulku, sladkokyselou okurku a vše smícháme s bílým jogurtem. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Osmažené žampiony dáme na ubrousek odsát od tuku, klademe na talíř, přidáme dip a nějakou čerstvou zeleninku a můžeme podávat. Jako příloha se hodí pečivo, ale můžou být i uvařené brambory posypané čerstvou nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!